Toernooi reglement 2024

Programma en wedstrijdopzet

De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de FIFA en de KNVB., uitgebreid met de in dit reglement genoemde zaken. De beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend. Protesten kunnen niet worden ingediend.

Iedere ploeg dient vóór aanvang van de eerste toernooiwedstrijd bij het wedstrijd-secretariaat een elftallijst in te leveren, met daarop de naam, voornamen, geboortedatum en vast rugnummer van elke speler. Tezamen met de elftallijst dienen er kopieën van paspoort of identiteitsbewijs van alle spelers ingeleverd te worden.

Het programma wordt afgewerkt volgens de in dit programmaboek vermelde tijdstippen. De elftallen die 5 minuten na aanvangstijd niet aanwezig zijn, verliezen de desbetreffende wedstrijd met 2 – 0.

Op zaterdag wordt er gespeeld in twee poules van 4 teams. De twee poules spelen een halve competitie. De eindstand in de poule wordt bepaald door het hoogste aantal punten.

Bij gelijk eindigen in de poule is het doelsaldo beslissend. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal voor gescoorde doelpunten doorslaggevend. Is er dan nog geen beslissing, dan worden er strafschoppen genomen, en wel als volgt:

a. Een serie van 5 strafschoppen te nemen door 5 verschillende spelers

b. Is het aantal benutte strafschoppen na deze serie gelijk, dan wordt door de resterende spelers om en om een strafschop genomen in overeenstemming met de KNVB regels.

Op zondag starten we met vier plaatsingswedstrijden. De nummer 1 van poule A zal spelen tegen de nummer 4 van poule B, de nr. 2 van poule A tegen de nr. 3 van poule B, de nr. 3 van poule A tegen de nr. 2 van poule B en de nr 4 van poule A speelt tegen de nr. 1 van poule B.

De winnaars van de vier plaatsingswedstrijden gaan twee halve finales spelen om de plaatsen 1 t/m 4 en de verliezende teams zullen twee halve finales gaan spelen om de plaatsen 5 t/m 8.

De winnaars van de twee halve finales om de plaatsen 1 t/m 4 spelen de finale en de verliezers van deze halve finales spelen om de plaatsen 3 en 4.

De winnaars van de twee halve finales om de plaatsen 5 t/m 8 spelen om de plaatsen 5 en 6 en de verliezers van deze halve finales spelen om de plaatsen 7 en 8.

Bij alle wedstrijden op zondag, met uitzondering van de grote finale, wordt bij gelijke stand meteen overgegaan tot het nemen van strafschoppen. Uitsluitend bij de finale wordt bij gelijke stand verlengd met 2 x 7½ minuut. Is ook dan de stand nog gelijk dan wordt overgegaan tot het nemen van strafschoppen.

Alle wedstrijden duren 2 x 20 minuten.

De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma start met verdedigen van het doel aan de zijde van de kleedkamers en heeft de aftrap.

Fairplay

Ook dit jaar wordt er weer een Fair-Play cup uitgereikt aan het meest sportieve team. Hierbij wordt zowel het gedrag in als buiten het veld beoordeeld. Fairplay en respect staan bij de organisatie hoog in het vaandel.

Vervanging van spelers

Per wedstrijd is de vervanging van 5 veldspelers en 1 doelverdediger toegestaan. Er moet gewisseld worden conform de spelregels van de KNVB. Dus alleen bij goedkeuring van de scheidsrechter en uitsluitend vanaf de middenlijn. Het team mag uit maximaal 18 spelers bestaan die gedurende het toernooi spelen.

Leeftijdscategorie

Het toernooi staat open voor jeugdspelers die geboren zijn op of na 01-01-2009 (U16).

Wedstrijdkleding

Iedere vereniging dient naast het thuistenue ook het uittenue mee te brengen. De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma wordt geacht de thuisspelende vereniging te zijn en dient zo nodig de uittenues aan te trekken.

Iedere vereniging stuurt uiterlijk 1 week voor aanvang van het toernooi foto’s van het thuis- en het uittenue. Op basis van de foto’s wordt door de organisatie de tenuekeuze voor de wedstrijden in de groepsfase vastgesteld. Op zaterdag na de laatste groepswedstrijd bepaalt de toernooiorganisatie de tenuekeuze voor de zondag.

Strafmaatregelen

Als de scheidsrechter de gele kaart trekt dan volgt een registratie.

Een keeper of veldspeler die in de loop van het toernooi twee gele kaarten krijgt, is de eerstvolgende wedstrijd geschorst. Dit geldt tevens wanneer een keeper of veldspeler zijn 4e gele kaart krijgt.

Een keeper of veldspeler die uit het veld wordt gestuurd (2x geel, dan wel rood) is automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd van het toernooi geschorst.

De gele kaarten verkregen in de poule wedstrijden en de plaatsingswedstrijden gaan NIET mee naar de halve finalewedstrijden en de finalewedstrijden. Uitsluitingen voortkomend uit de verkregen kaarten blijven uiteraard wel staan.

Algemeen

Alle wedstrijden worden geleid door een arbitraal trio. Tevens is bij elke wedstrijd een 4e official aanwezig.

In geval van benodigde bijzondere medische hulp ligt ziekenhuis Rivierenland in Tiel op 15 minuten rijden.

Het meenemen en uitwisselen van clubvanen voor aanvang van de toernooiwedstrijden wordt zeer op prijs gesteld.

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde kledingstukken en/of voorwerpen. Voorkom te allen tijde diefstal.

Eenieder dient netheid te betrachten in het clubhuis, de sporthal, de kleedkamer en op en om de velden.

In alle gevallen waarin dit toernooireglement niet voorziet, beslist de organisatie. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

De organisatie gaat er vanuit dat alle deelnemende teams volledig op de hoogte zijn van dit reglement. In het geval van vragen of onduidelijkheden kunt u zich wenden tot de toernooiorganisatie.

DE TOERNOOIORGANISATIE