Vitesse U16 met een straatlengte voor kampioen divisie 1A

6 december 2022

Het kampioenschap is reeds weken binnen en de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie is tegen de huidige nummer 2, Feyenoord.
Het werd een wedstrijd met 2 gezichten: aan ene kant de 1e helft waarin Vitesse in de eerste paar minuten van de wedstrijd gevaarlijk waren maar helaas in de afronding van de 3 kansen het vizier niet op scherp hadden staan. Er brak een fase aan van onrust in het spel, veel balverlies en passes die niet aankwamen. Dan maak je het jezelf onnodig moeilijk en het was na deze beginfase Feyenoord wat de klok sloeg en de wedstijd naar zich toe trok.
Dit leidde er toe dat Feyenoord in de 7e minuut al op voorsprong kwam nadat de spits de bal schitterend en onhoudbaar de kruising in joeg. Ondanks verwoede pogingen van Feyenoord om hun voorsprong te verdubbelen slaagde Vitesse er in om de achterstand tot aan de rust minimaal te houden.
Na de rust werd er door Vitesse uit een ander vaatje getapt en dat leidde er toe dat binnen 10 minuten de gelijkmaker op het bord stond. Een met veel gevoel genomen vrije trap van Luc werd door Jesaja heel simpel binnen gelopen. De wedstrijd kantelde, Vitesse had er weer grip op en ging op jacht naar de 2-1. Deze liet nog even op zich wachten maar oh wat was het het wachten waard. Iets meer dan 10 minuten na de gelijkmaker krijgt Vitesse een corner en voordat deze werd genomen ging Ihab er af en werd vervangen door Jort ( van O15). De Feyenoord goalie stompt de bal weg en deze zeilt richting Jort. De supersub twijfelt geen moment en neemt de bal vanaf rand zestien vol op zijn pantoffel en schiet hem schitterend in de verre hoek binnen. Zijn eerste balcontact… wát een binnenkomer én een gouden wissel! 😉
De havenstedelingen gingen in de achtervolging en deden er nog van alles van om de gelijkmaker te produceren. Zoals eerder gezegd, de jongens waren er weer bij en hielden stand tot aan het eindsignaal.
Wat een prestatie van formaat hebben deze jongens dit najaar geleverd! Met een straatlengte voorsprong kampioen en onder andere Feyenoord, Ajax en PSV vormden nooit een bedreiging. In de voorbereiding als afsluiting nog 3e op de BZS Trophy en nu met afstand de beste, een geweldige opgaande lijn!