Willem II vervangt Altinordu FK

15 juli 2022

Altinordu FK heeft zich helaas terug getrokken als deelnemer van de BZS Trophy U16 maar met Willem II is een vervanger aangetrokken die te boek staat als een echte opleidingsclub. De jeugdopleiding is dé levensader van Willem II. Bij Willem II zit opleiden in het bloed. De Tricolores hadden als een van de van de eerste betaald voetbal organisaties in Nederland een eigen jeugdopleiding. Daarom is onlangs de Willem II Voetbalacademie weer omgedoopt in de Willem II Jeugdopleiding.

Willem II is een opleidingsclub. Het opleiden van spelers zit in het DNA van de Tricolores en mag niet verloren gaan. Bij de Willem II Jeugdopleiding is men bezig met het beïnvloeden van spelers op jonge leeftijd bij de amateurclubs in de regio en later bij de opleidingsteams in de eigen opleiding. De term ‘jeugdopleiding’ past daarom beter bij de levensader van de club en dus is besloten om deze naamswijziging per direct door te voeren.

Vanaf Willem II U16 start het echte topsport traject. Vanaf deze leeftijd kan een speler goed zelf beslissen of de topsport bij hem past. Topsport vraagt namelijk om vele offers en daar moet een prijs voor worden betaald. De bereidheid van jeugdspelers (en ouders) om zich te committeren aan dit traject kunnen alleen de spelers zelf inschatten.